Krullen; ben jij gezegend met een mooie bos krullen? Maar weet je van gekkigheid niet wat je er mee aan moet? De redding is nabij! Elke krul is anders, maar onderstaand stappenplan is toepasbaar op iedere krul.
Ben jij klaar om met deze 6 stappen je krullen de boost van hun leven te geven?

1. Sulfaatvrije shampoo
Gebruik alleen nog maar sulfaatvrije shampoo. Sulfaten zijn agressief, verstikkend en schadelijk voor het haar. Ze maken krullend haar pluizig, droog en breekbaar. REF adviseert Intense Hydrate Shampoo die speciaal ontwikkeld is om het haar te hydrateren.

2. Conditioner
Masseer je hoofdhuid met conditioner. Wanneer je dit met je vingertoppen doet (niet met je nagels!) laat het vuil los en wordt het residu van stylingproducten weg gespoeld. Spoel uit met koud water. Hierdoor neemt het pluizen af en krijgt het haar meer glans.

3. Ontklitten
Ontklit het haar wanneer er (Leave in) conditioner in zit. Finger detangling is het beste voor het haar en veroorzaakt de minste haarbreuk. Wanneer je dit doet vergeet dan niet een flinke klodder conditioner te gebruiken. Dit zorgt voor beter behandelbaar haar.

4. REF Curl Power

Gebruik REF Curl Power op drijfnat haar voor het beste resultaat. Verdeel een hoeveelheid van ongeveer 1 euro muntstuk over de gehele lengte van het haar. Kneed vervolgens met een microvezel handdoek of t-shirt het overtollige water uit het haar (niet wrijven!). Voor extra versteviging kun je ervoor kiezen om Sculpting Gel aan te brengen op de lengten.

5. Drogen

De makkelijkste en zachtste manier van drogen is je haar aan de lucht drogen. Als je iets meer tijd hebt kun je kiezen voor hair plopping. Spreid een oud t-shirt of microvezel handdoek op een vlakke ondergrond. Buig voorover en zorg dat je haren de doek aanraken en leg vervolgens de achterkant van de doek over je hoofd. Knoop de zijkanten bovenop je hoofd. Verwijder de doek na 15-30 minuten en/of slaap er mee.
Wanneer je moet föhnen kies dan voor de diffuser om pluizen tegen te gaan. Maak je haar op de koudste en rustigste stand voor 75% droog en laat de rest aan de lucht drogen. Raak het haar tijdens het drogen niet aan.

6. Finishing

Voor maximale volume en langdurige controle breng je REF Spray Wax aan over het gehele haar. Een pluspunt van dit product is dat je na het aanbrengen niet met je handen het haar hoeft te kneden zoals met een normale wax. Dit voorkomt extra pluis en harde plukken.

Aanbevolen berichten